Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Καζαντζίδης στον κόσμο - Η.Π.Α, Καναδάς, Αυστραλία, Γερμανία, Τουρκία

(ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ VIDEO & ΣΠΑΝΙΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ) Είναι γοητευτικό το ταξίδι, πόσο μάλλον όταν ξέρεις ότι εκεί μακριά που πας, περιμένουν με λαχτάρα να σε δουν, να σου σφίξουν το χέρι και να σιγοτραγουδήσουν μαζί σου.
Τα καράβια και τα τρένα, μετανάστες φορτωμένα, φεύγουν για την ξενιτιά/ άλλοι παν στη Γερμανία, άλλοι παν στην Αυστραλία κι άλλοι για τον Καναδά./ Κλαιν γυναίκες για τους άντρες, κλαιν οι μάνες για παιδιά/ το μικρό τ’ αγόρι κλαίει κι η μικρή η κόρη λέει στον πατέρα έχε γεια./ Απ’ την όμορφη πατρίδα οι λεβέντες μας μ’ ελπίδα φεύγουν στην Αμερική/ να δουλέψουν για να ζήσουν και με πλούτη να γυρίσουν στην Ελλάδα ένα πρωί./ Φεύγουν τρένα και καράβια φορτωμένα παλικάρια και γυρίζουν αδειανά/ απ’ της ξενιτιάς τα μέρη μετανάστη μου ποιος ξέρει αν θα ‘ρθεις εδώ ξανά.
Η πρώτη φορά που ο Καζαντζίδης πέρασε τα σύνορα και επισκέφτηκε μια άλλη χώρα ήταν το 1960 όταν βρέθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Στην Τουρκία ξαναπήγε το 1962. Άλλοι καλλιτεχνικοί προορισμοί του, στο εξωτερικό, ήταν σε χώρες και τόπους που υπήρχε ελληνισμός, μετανάστες, δηλαδή. Έτσι το 1962 βρέθηκε στην Αυστραλία σε μια επεισοδιακή, όπως εξελίχθηκε περιοδεία, το 1965 στην Γερμανία και την ίδια χρονιά στην Αμερική την οποία επισκέφτηκε ξανά το 1976.

Η συνέχεια εδώ ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου